Activitat

Divendres 28 Juny, 21:00

BCNmp7. El rock progressiu dels 70 a la Península

Músiques en procés

La nostra història està plena de fenòmens musicals que no han estat suficientment tractats. Mereix especial atenció l’escletxa que va obrir el sorgiment del rock progressiu a finals dels 60 i primers 70 a Barcelona, erigint-se com l’avantguarda d’una nova manera de fer música que partia del rock, la psicodèlia i el moviment hippie. En un Estat que vivia sota una ferma dictadura, aquesta alenada d’aire fresc va situar a una nova generació de músics com a referent a tota la península. D’aquest despertar sorgiren formacions com Màquina!, els inclassificables Música Dispersa, Om, Dioptria de Pau Riba, Vértice, Mi Generación, etc.

La proposta d’aquesta sessió consisteix en recuperar, mitjançant una sessió de debat i d’actuacions musicals, aquests moviments històrics i veure’n la seva vigència i relleu actual.

En la sessió comptarem amb el debat entre Karles Torra i Àlex Gómez-Font, i les actuacions de: Get to Màquina! (recuperació del repertori de Màquina!) amb alguns dels seus membres (Emili Baleriola, Jordi Batiste) i amb la col·laboració d’Asimètric, i de Toti Soler amb Arnau Figueres tocant Guitarra Catalana.

Playlist - El Rock Progressiu dels 70 a la Península

 

Participants
Participants:
Toti Soler, Emili Baleriola, Jordi Batiste, Asimètric

Amb l'actuació de: Get to Màquina! (membres de Màquina! amb Asimètric) i Toti Soler amb Arnau Figueres. 

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Espai CCCB
Sala Teatre

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Altres crèdits:

Programa: Àlex Gómez-Font  Col·labora: Ingrid Guardiola