Activitat

Dilluns 17 Gener, 19:30

Debat de Barcelona 2011 - Crisi

Debat al CCCB

El sotrac de la crisi econòmica ens ha despertat bruscament del somni de benestar en què estàvem immersos. Sense quasi transició, hem passat de viure aliens a les preocupacions sobre el futur a desfilar desesperançats cap a un avenir incert, sobre el qual no deixen de pronunciar-se obscurs pronòstics. I malgrat que l’economia és la punta de llança d’aquesta crisi, la sensació d’esgotament, de fi d’època, afecta de la mateixa manera altres facetes del present: el joc polític i el judici estètic, els fonaments ètics de la vida en comú, els racons de la intimitat, la nostra relació amb el planeta o la capacitat d’imaginar mons possibles. Però, les crisis no són també moments de gran agitació i creativitat? No obren sempre un lapse de llibertat abans que cristal·litzi un nou ordre? Es tornen a plantejar les grans preguntes: amb quines eines farem front al repte de donar-hi resposta?

Segueix el debat en directe

 

Dilluns 17 de gener, a les 19.30 h
«Crisis i faules»
 
Soledad Puértolas
, escriptora i membre de la Real Academia Española. Recentment ha publicat Compañeras de viaje (Anagrama, 2010).
 
 
Dimarts 18 de gener,
a les 19.30 h
«Territori, autoritat i drets»
 
Saskia Sassen
, professora de Sociologia a la Universitat de Columbia de Nova York i autora de Territorio, autoridad y derechos (Katz, 2010).
 
 
Dilluns 24 de gener, a les 19.30 h    
«La igualtat de gènere»      
 
Gosta-Esping Andersen, catedràtic de Sociologia de la Universitat Pompeu Fabra, autor de The Incomplete Revolution. Adapting Welfare States to Women’s New Roles (Polity, 2009).
 
 
Dilluns 31 de gener, a les 19.30 h
«La bellesa»
 
François Jullien, sinòleg i filòsof, professor de la Universitat París-VII. Autor de Las transformaciones silenciosas (Edicions Bellaterra, 2010) i de Cette étrange idée du beau (Grasset, 2010). 
 
 
Dilluns 7 de febrer, a les 19.30 h
«El compromís»
 
Avishai Margalit, catedràtic de l’Institut d’Estudis Avançats de la Universitat de Princeton i catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat Hebrea de Jerusalem. Recentment ha publicat On Compromise and Rotten Compromises (Princeton, 2009).
 
 
Dilluns 14 de febrer, a les 19.30 h 
«El llenguatge polític» 

Conferència anul·lada per motius aliens al CCCB
 
Claudio Lomnitz, professor titular d’Antropologia i Història a la Universitat de Columbia de Nova York.
 
 
Dilluns 21 de febrer, a les 19.30 h
«L’amor, la raó, la ironia»
          
Eva Illouz, professora de Sociologia i Antropologia a la Universitat Hebrea de Jerusalem i autora, entre altres llibres, de La salvación del alma moderna (Katz, 2010).
 
 
Dilluns 28 de febrer, a les 19.30 h
«Si no fos per les crisis, encara seríem bacteris»

Jorge Wagensberg,físic, professor de Teoria dels processos irreversibles a la Universitat de Barcelona.
 
 
Dilluns 14 de març, a les 19.30 h
«L’economia»

 Antón Costas, catedràtic de Política econòmica de la Universitat de Barcelona.
 
 
Dilluns 21 de març, a les 19.30 h     
«Europa, crisi final?»

Étienne Balibar, catedràtic emèrit de Filosofia moral i política a la Universitat París-X i professor d’Humanitats a la Universitat de Califòrnia, Irvine. És autor de Nosotros, ¿ciudadanos de Europa? (Tecnos, 2003) i Violencias, identidades y civilidad (Gedisa, 2006).