Activitat

19:30h

Autoestima

Conferència de Josep M. Ruiz Simón

La irrupció de l’autoestima en el món dels conceptes és força recent i no va ser fins després de la Segona guerra mundial que es va convertir en un concepte en aparença bàsic per a la comprensió de l’experiència humana. Des d’aleshores, la seva història ha estat estretament vinculada a la de l’estat del benestar i a la manera en què aquest règim polític ha portat els ciutadans a entendre’s com a individus. El filòsof Josep Maria Ruiz Simon parlarà de les vicissituds del discurs sobre l’autoestima, que s’ha convertit en un dels camps de batalla on es lliuren avui les lluites entre els crítics, els defensors de l’estat del benestar i els partidaris de redefinir-lo.

Josep M. Ruiz Simón, professor de Filosofia a la Universitat de Girona i articulista de La Vanguardia. Presenta Jaume Casals, catedràtic de Filosofia del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

 

 

 

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Consulado General de México en Barcelona, Consolat General de Portugal a Barcelona, Editorial Crítica, Galaxia Gutenberg, Fondo de Cultura Económica, Lumen, Grup Random House Mondadori / Ed. Montena i Ed. Beascoa
Patrocini
Endesa