Activitat

De 10:00h a 20:00h

Art i crisi. Moshekwa Langa, Christina Nakou, Rustum Kozain, Orfeas Apergis

Durant tres dies, els artistes plàstics Moshekwa Langa i Christina Nakou, i els poetes Rustum Kozain i Orfeas Apergis treballaran al Pati de les dones a la vista del públic.

 

La crisi no és només una crisi econòmica i financera. És una crisi de l’imaginari que posa al descobert com n’és de minsa la imaginació radical que està en ús. És una crisi de la narrativitat, a través de la qual només es produeixen discursos fragmentaris i interrogatius. És una crisi de la temporalitat que fracassa en articular krónos, el temps històric, i kairós, el moment en el qual som cridats a pensar i actuar. És una crisi de l’espai públic, que es presenta com a amenaçat, descontrolat i no disponible.

Dos artistes plàstics i dos poetes de Grècia i Sud-àfrica han estat convidats a pensar i a treballar a través de la crisi actual en termes diferents als que es proposen normalment. Recuperen el potencial de l’imaginari, un sentit de la narrativitat, una consciència de la història en la qual ens cal ara actuar, i la recreació de l’espai públic. Resistint els discursos heretats sobre la crisi, s’exposen a si mateixos treballant i creant un moment concentrat i un espai d’emancipació. Grecs i sud-africans, artistes i poetes, fan el procés del seu treball accessible a la mirada pública i conviden a pensar que podem capgirar la crisi.

 

Crèdits

Organitza
Tramod (UB)
Col·labora
Universitat de Barcelona, European Research Council, Centre d’Estudis sobre Cultura, Política i Societat, Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona, ICREA