Activitat

D'11 fins les 20 h

ANIMAC AL CCCB

Per a tots aquells que no vau poder anar a Lleida a la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ANIMAC, us oferim una síntesi del millor que s’hi va projectar, un programa per a grans i petits, de 0 a 100 anys!

Petit Animac Camina dirigit als més joves de casa i Animac Camina Internacional, amb les millors propostes del cinema d’animació d’arreu del món presentades a Animac.

Vestíbul principal, projecció contínua des de les 11 fins a les 20 h


Programa:


Petit Animac Camina

El Grúfal, Jakob Schuh i Max Lang, UK, 2011, 27’, VO (castellà)

Però, què és aquesta bèstia amb terribles ullals, unes urpes mortals i una boca ferotge amb les dents com punyals? Oh, no! És un Grúfal! Premiada en prestigiosos festivals i nominada a l’Oscar al millor curtmetratge animat l’any 2010.


La filla del Grúfal
, Johannes Weiland, UK, 2011, 26’, VOSC (anglès)

Una nit tempestuosa i ventosa, la filla del Grúfal ignora les advertències del seu pare i amb gran coratge camina de puntetes sobre la neu a la cerca del Gran Ratolí Dolent. Aquest en realitat no existeix... o sí?

Animac Camina Internacional


Pixels
, Patrick Jean, França, 2010, 2’32’’, sense diàlegs

Invasió de Nova York per criatures de 8-bits. Curt guardonat amb el Grand Prix del Festival Internacional d’Annecy (França).


Gipfel Gig
(Un concert d’alçada), Lukas Egger i Bernhard Bamert, Suïssa, 2011, 5’40’’, sense diàlegs

Després de l’anul·lació sobtada del seu concert, tres músics surten a fer una gira per la muntanya sense pensar-s’hi gaire. Un concert d’altura, podríem dir-ho així, a l’esquena d’una vaca gegant, i una gira descontrolada a través dels estereotips del folklore suís, que finalment els dóna una certa satisfacció.

Extraordinària animació en plastilina estranya i divertida.


A Morning Stroll (Un passeig al matí), Grant Orchard, UK, 2011, 6’47’’, sense diàlegs

Quan un habitant de Nova York passa al costat d’un gall mentre fa la seva passejada matinera ens demanem qui de tots dos és l’autèntic urbanita. Curt nominat a l’Oscar.


Kuhina (L’eixam)
, Joni Männistö, Finlàndia, 2011, 7’18’’, sense diàlegs

Un nen descobreix vida en un ocell mort i comença a jugar-hi. Un exquisit treball gràfic amb caires surrealistes.


Eye Liner (Perfilador d’ulls), Joanna Priestley, EUA, 2011, 3’42’’, sense diàlegs

Una enjogassada animació abstracta que explora els arquetips del rostre humà, els patrons i les efígies culturals que es fan ressò de característiques facials. Joanna Priestley és una de les autores contemporànies més destacades de l’animació experimental.


Luminaris, Juan Pablo Zaramella, Argentina, 2011, 6’20’’, sense diàlegs

En un món on la llum regna i marca el ritme de la vida, un home comú té un pla que pot canviar el rumb de les coses.


Stuck in a Groove (Com un disc ratllat), Clemens Kogler, Àustria, 2009, 4’05’’, VOSC (anglès)

Què tenen en comú Madonna, Massive Attack i Angela Merkel? Friedrich Nietzsche podria ser la resposta de Clemens Kogler a aquesta pregunta. Amb l’ajuda d’un instrument anomenat Phonovideo, que consisteix en un tocadiscos, mescladors de vídeos i discos de vinil, anima imatges dels personatges abans esmentats en real time mentre la veu d’un narrador repassa els efectes de la idea nietzschiana de l’etern retorn a la banda sonora.


Second Hand (Segona mà), Isaac King, Canadà, 2011, 7’35’’, sense diàlegs

En anglès, el terme second hand fa referència a l’agulla dels segons d’un rellotge i també descriu les coses que es tornen a fer servir. Vols estalviar temps? O t’estimes més estalviar coses? Aquesta pel•lícula analitza el desequilibri i el malbaratament que són producte d’aquestes obsessions modernes.

Una impecable i divertida història sobre la nova ecologia produïda pel National Film Board del Canadà. Guanyadora del premi del públic al Festival d’Annecy 2012.


Romance (Idil·li), Georges Schwizgebel, Suïssa, 2010, 7’, sense diàlegs

Dos estranys, un home i una dona, seuen en un avió l’un al costat de l’altra. Després de l’enlairament, l’avió creua unes turbulències i, influït pel desconegut, l’esperit de l’home s’endinsa en un món diferent. Aquí el seu desig pren el control i en resulta una gran saga romàntica.


Les Ventres (Els ventres), Phillippe Grammaticopoulos, França, 2009, 16’40’’, sense diàlegs

En un món molt industrialitzat, on els humans només mengen transgènics, alguns plats acaben sent sorprenents…


Mishima, Vespres Verds, Nueveojos, Espanya, 2012, 3’18’’

Videoclip de la cançó del nou àlbum de Mishima Vespres Verds, realitzat amb tècniques d’animació experimentals pel col•lectiu Nueveojos per a la inauguració d’Animac 2012, a partir de dibuixos d’Andrés Hispano.