Activitat

D'11 a 20 h

Sessió contínua

La mira immòbil d’Andy Warhol

Projeccions al hall i a l’auditori

Aquest programa doble simultani en dos espais (hall i auditori) presenta dues peces de l’encara poc vist però sempre citat cinema d’Andy Warhol. Al hall es projecta Empire, film de referència i peça cabdal de la seva primera etapa cinematogràfica. Warhol va mantenir ancorada la càmera per mostrar-nos l’Empire State Bulding, que aquí adquireix una aparença fantasmagòrica produïda pel parpelleig hipnòtic de la projecció, doncs la pel·lícula passa a una velocitat més lenta que la de la seva filmació. Executada a partir de la idea de la mirada atenta immòbil i materialitzada gràcies al dispositiu mecànic del cinematògraf, aquesta pel·lícula manca de so, tret del que produeix el mecanisme intern rítmic del projector.

A l’auditori, el programa es completa amb la pel·lícula frontissa Outer and Inner Space, amb la mítica Edie Sedgwick com a protagonista absoluta, que és una clara antecessora de la que seria la seva pel·lícula més celebrada, The Chelsea Girls (1966), realitzada un any més tard. Aquesta obra, pensada per ser exhibida en una o dues pantalles, suposa la primera experiència en multiprojecció de Warhol.


Empire, Andy Warhol. EUA, 1964, 485’, b/n, muda, 16mm HALL, d'11h a 20 h. Entrada lliure

Outer and Inner Space, Andy Warhol, 1965, EUA, 33’, b/n, sonora, pantalla doble, dos projectors, 16 mm (24 fps), AUDITORI. a les 18 i a les 19 h. Entrada de pagament.


Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Revista Butxaca, Maumaubarcelona.com