Activitat

Dimecres 25 Juliol, 18:30

Acte acadèmic per commemorar el XXè Aniversari del Jocs Olímpics

L’impacte dels Jocs, vint anys després: Barcelona, referent internacional de canvi i transformació urbana

L’acte consistirà en una sessió que aplegarà les intervencions successives de Peter G. Rowe, arquitecte i crític, degà de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat de Harvard, i de Josep Ramoneda, filòsof i periodista, ex director del CCCB.

Peter G. Rowe és un gran coneixedor de la transformació urbana de Barcelona tal i com es pot apreciar en el seu llibre “Building Barcelona. A second Renaixença” (2006). Anteriorment havia publicat “Urban Space of Barcelona” amb motiu del Premi Príncep de Gal·les d’Urbanisme que la Universitat de Harvard va atorgar a Barcelona l’any 1990.

Josep Ramoneda, conferenciant i comentarista polític, ha impulsat des del CCCB la projecció de la ciutat com a subjecte de la vida política i cultural contemporània.

Les dues conferències aniran seguides d'una intervenció a mode de cloenda de Joan Busquets, arquitecte urbanista, que va ser coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona i actualment és catedràtic d’Urbanisme a la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard.

Aquest acte acadèmic de commemoració vol constituir el punt de partida d’un procés de reflexió, revisió i difusió sobre la transformació urbana de Barcelona que culminarà en un congrés internacional que es convocarà per a principis de 2013 que reunirà experts internacionals, protagonistes de la transformació de la ciutat i professionals de generacions posteriors.

Per més informació: www.catalunyaeuropa.net

Crèdits

Organitza
Fundació Catalunya Europa
Col·labora
Ajuntament de Barcelona