Activitat

11-S/ El món deu anys després

Els atemptats de l’11-S van marcar de manera tràgica l’inici del segle XXI. Tanmateix, passats deu anys d’aquest moment històric, encara és difícil valorar-ne les conseqüències: les recents revoltes populars als països àrabs es desmarquen de la visió fonamentalista que s’havia estès sobre el Pròxim Orient després dels atemptats i obren un nou període polític i social en aquesta regió. A la vegada, els Estats Units travessen una crisi econòmica sense precedents que posa en evidència la precarietat de milions de persones i deixa en segon lloc l’estratègia bèl·lica posterior a l’11-S. Quina és, doncs, l’herència dels atemptats? Quina perspectiva ens donen aquests deu anys per entendre com l’11-S ha canviat el món?

Aquest cicle de conferències té lloc en el marc de l’exposició “MEMÒRIA FRAGMENTADA. 11-S NY Artefactes a l’Hangar 17”, on l’artista Francesc Torres mostrarà el seu treball fotogràfic a l’hangar on s’emmagatzemen les restes de les Torres Bessones. Els debats formen part de l'Anella Cultural, el projecte que interconnecta en banda ampla diferents centres culturals de Catalunya.

 

Dilluns 19 de setembre, 19.30 h

«11-S: Artefactes de la memòria»

Francesc Torres, artista, autor de la instal·lació “MEMÒRIA FRAGMENTADA. 11-S NY Artefactes a l’Hangar 17”
Clifford Chanin
, director d’educació i assessor de programació del National September 11 Memorial Museum

Presentadora: Montse Armengou, periodista i directora de documentals històrics

 

Dimarts 27 de setembre, 19.30 h

«Presentació del llibre Diari de guerra. Nova York, tardor 2001 de Fèlix Fanés (L’Avenç, 2011)»

Fèlix Fanés, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat Autònoma de Barcelona 
Mary Ann Newman, assagista i traductora
Rafael Argullol, catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Pompeu Fabra

Entrada gratuïta

 

Dimecres 26 d’octubre, 19.30 h 

«Memòria i esperança (i pèrdua)» 

 Pankaj Mishra, novel·lista, assagista i articulista del diari The GuardianEl seu proper llibre és The Revenge of the East: Asia and the Remaking of the Modern World  (2012).


Dimecres 2 de novembre, 19.30 h

«American Life: deu anys després de l’11-S» 

 Barbara Ehrenreich, periodista i assagista, autora de Por cuatro duros (RBA, 2003) i el recent Sonríe o muere. La trampa del pensamiento positivo (Turner, 2011).