Activitat

14 de novembre, 18:00 a 22:00 h
15 de novembre, 12:00 a 22:00 h

Zeppelin 2014: Memòries Acusmàtiques

Festival de música electroacústica i art sonor

Zeppelin revisa aquest any la trajectòria de la música acusmàtica, creada amb sons enregistrats o sintètics, transformats i fets de nou, realitats sonores a través dels altaveus. Amb l’obra del desaparegut Bernard Parmegiani com a referent, José Iges, Beatriz Ferreyra, Manuel Rocha i 14 compositors de l’ESMUC ens expliquen com veuen el recorregut de la música acusmàtica i com es relaciona la seva obra amb aquesta història que no ha acabat encara.

Divendres 14 de novembre // Sala Raval (Teatre CCCB)

18:00 h
Exposició d'obres:
Las memorias subterráneas de Alicia - Convocatòria ESMUC
Dedicatorias - José Iges
Obra completa - Pierre Schaeffer

19:00 h
Taula rodona: Històries acusmàtiques.
Participen: Beatriz Ferreyra, José Iges i Manuel Rocha. Modera: Josep Manuel Berenguer.

20:00 h
Dedicatorias. Performance, presentació i xerrada a càrrec de José Iges.
Les Dedicatorias, de José Iges, són unes peces breus que el compositor va crear per a alguns artistes, amics i companys de viatge. En elles hi ha lloc per a la ironia, l'abstracció, el procés, l'elegia, el joc o allò inesperat.

21:00 h
Presentació del llibre de Manuel Rocha El eco está en todas partes. A continuació, concert de Manuel Rocha amb alguns dels seus treballs sonors: Tactos, El Baño de Frida Kahlo, Casi Nada.


Dissabte 15 de novembre // Sala Raval (Teatre CCCB)

12:00 h
Xerrada: Por acusmática no me viene nada.
Participen: Josep Manuel Berenguer i Medín Peirón. Una xerrada per a tots aquells que vulguin saber què és, com es fa i com es reprodueix la música electroacústica mitjançant altaveus.

18:00 h
Exposició d'obres:
Las memorias subterráneas de Alicia - Convocatòria ESMUC
Dedicatorias - José Iges
Obra completa - Pierre Schaeffer

19:00 h
Concert acusmàtic: Las memorias subterráneas de Alicia (2014).
Obra col·lectiva realitzada per alumnes i exalumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC): Laura Casaponsa, Carlos Rojo, Pablo Carrascosa, Nuño Fernández, Jordi Bosch, Ariadna Alsina, Medín Peirón, Víctor Núñez, Xavier Bonfill, Daniel Fígols, Gabriel Garcia, Raquel García Tomás, Marc García-Vitòria. Espacialització a càrrec dels mateixos compositors.

20:00 h
Concert acusmàtic: De Natura Sonorum (Bernard Parmegiani, 1975).
Aquesta obra profusa, amb infinits descobriments i intuïcions enlluernadores, ha influït en diverses generacions de compositors i segueix sent una peça veritablement seminal en el paisatge sonor de la música experimental. Espacialització de Beatriz Ferreyra.

21:00 h
Concert acusmàtic: monogràfic Beatriz Ferreyra.
Monogràfic dedicat a la compositora Beatriz Ferreyra que presenta diverses obres electroacústiques realitzades entre 2001 i 2007: Les larmes de l’inconnu (2001), Echos (1978), La ba-balle du chien-chien à la mé-mère (2001), Jazz for Miles (2001) i L’autre Rive (2007). Espacialització de Beatriz Ferreyra.

Crèdits

Organitza
Orquestra del Caos
Col·labora
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
Altres crèdits:

Patrocinen: Todojunto.net, Ajuntament de Barcelona - ICUB, Orquestra del Caos, Nau Côclea, Secretaria de Relaciones Exteriores México, AMCID