Activitat

Dijous 29 Novembre, 20:00

Lewis Klahr. Engrams sepals

Imatges contra direcció

Lewis Klahr realitza pel·lícules d'efectes especials, boges artesanies individuals, treballs intensius d'animació de retallar i enganxar, que són alhora crues i poètiques, directes i enigmàtiques, tan divertides com inventives.
Klahr es troba encara més compromès amb la recuperació d'imatges estàndard de Hollywood. Durant els darrers 25 anys, en els seus films breus, evocadors i excèntrics, el cineasta ha realitzat collages amb materials bàsicament extrets de revistes velles. El seu pragmatisme extrem el separa dels seus predecessors underground com Stan Vanderbeek i Harry Smith. Aquesta característica el porta no només a treballar els seus films únicament sense banc d'animació, sinó que quan s'ho proposa utilitza el món tridimensional fent servir, per exemple, una massa de gelatina de raïm com a sang.

Una sèrie de 7 pel·lícules de collage sobre la cultura americana des de la segona guerra mundial fins als anys setanta, que parteixen de la definició original de la paraula melodrama (música + drama). L'obra de Klahr pertany a la tradició de cineastes com ara Anger, Harrington, Kuchar, Warhol i Cornell, artistes amb un profund coneixement i afinitat amb el Hollywood més clàssic i alhora creadors radicals als antípodes del cinema comercial. Klahr és un inventor d'atmosferes i ambients on el poder dels arquetips i els registres sentimentals s'ajunten amb una intensitat semblant al món dels somnis.

Altair, 1994, 8', 16mm
Engram Sepals, 2000, 6', 16mm
Elsa Kirk, 1999, 5', 16mm
Pony Glass, 1997, 15', 16mm
Govinda, 1999, 23', 16mm
Downs Are Femenine, 1994, 9', 16mm
A Failed Cardigan Manoever, 1999, 15', 16mm