Kosmopolis - Construïnt La Casa de Hojas

Entrevista a Javier Calvo, Robert Juan-Cantavella i Ana S. Pareja sobre el making-of del procés editorial i els aspectes més interessants de l’adaptació al castellà de l’obra House of Leaves, de Mark Z. Danielewski, una novel•la de culte que explota les possibilitats textuals i narratives desenvolupades amb Internet.

 

House of Leaves, la primera novel•la de Mark Z. Danielewski, es va publicar l'any 2000 i s'ha convertit en una obra de culte. La novel·la es descompon en diversos nivells narratius i interpretatius que s’interfereixen entre ells. Formalment és també tot un desafiament: explota les possibilitats textuals desenvolupades amb Internet.

A la tardor del 2013 apareixerà La casa de hojas, la traducció al castellà de House of Leaves, una proesa editorial que hem d’agrair a Alpha Decay i Pálido Fuego. El passat dia 4 de juny -gràcies a la col·laboració de la llibreria Laie CCCB- vàrem comptar amb la presència d'alguns dels responsables d’aquesta aventura, en una sessió que inaugurà una sèrie d’activitats Kosmopolis que es desenvoluparà fins a la propera edició presencial del festival, a la primavera del 2015. En aquesta entrevista Javier Calvo (traducció), Robert Juan- Cantavella (maquetació) i Ana S. Pareja (edició) ens parlen d'alguns dels aspectes que van tractar a la xerrada.

 

Més sobre literatura i hipermedia i experiments narratius a Kosmopolis i el blog CCCBLab:

Post Novel·les i altres monstres Jorge Carrión al blog Lab, 2012 Article
La imaginació transmèdia Henry Jenkins i Carlos A. Scolari a K11 Vídeo
Exonovel·la: un concepte a desenvolupar Agustín Fernández Mallo al blog Lab, 2011 Article
Cave Writing: noves aventures a Mot-Town Robert Coover a K04 Vídeo
El futur de la literatura electrònica Theodor Holm Nelson a K04 Vídeo
Escriptures al laboratori Jorge Carrión al blog Lab, 2011 Article

No et perdis els destacats de Kosmopolis