15 Setembre, 2008

J.G. Ballard a Kosmopolis 08

 

Kosmopolis 2008, la festa internacional de la literatura que tindrà lloc al CCCB del 22 al 26 d’octubre, dedicarà un monogràfic a J.G. Ballard. El festival proposa diverses sessions sobre l’obra de l’autor britànic i la seva influència en l’imaginari cultural contemporani.

 

K08 té al seu programa tertúlies en què es dialogarà sobre l’obra de Ballard. En la primera sessió es parlarà de la influència de Ballard en l’àmbit llatí. En la segona es plantejarà com les obres de l’autor han tingut ressò en les noves generacions d’escriptors anglosaxons, capaços de reconèixer la dimensió visionària de la seva obra. En aquesta última hi serà present Simon Sellars, autor de la web www.ballardian.com. El divendres 23 de setembre tindrà lloc al Cafè Europa una sessió amb Jordi Costa, comissari de l’exposició.

 

D’altra banda, la secció Canal Alfa de Kosmopolis, dedicada a la producció audiovisual inspirada en la literatura, també programa un apartat dedicat a l’escriptor. Aquest estarà compost de tres estrenes a Espanya en què el protagonista és el mateix Ballard: una crònica del primer viatge de Ballard al seu Xangai natal després d’haver-ne marxat el 1946; un assaig experimental sobre accidents de cotxe, amb Ballard com a actor i narrador, i finalment, una producció noruega en què Ballard reflexiona sobre el futur i el present des de la manera que té d’abordar l’escriptura.

 

Més informació a:

http://www.cccb.org/kosmopolis/ca/edicio_tema?idg=22337&t=24422

 

 

Dijous, 23 de setembre, a les 19h

Jordi Costa i Rodrigo Fresán

Vine a fer un cafè amb…

 

Divendres 24 de setembre, a les 18h

Toby Litt, Paco Porrúa, Marcial Souto, Agustín Fernández Mallo i Marta Peirano

Lectures de Ballard en l’àmbit llatí

 

Dissabte, 25 de setembre, a les 17h

Simon Sellars, Bruce Sterling i V. Vale

Sota el signe de Ballard

 

Deixan’s els teus comentaris - Déjanos tus comentarios - Leave your comments